FUZZY GRASS – THE REVENGE OF THE BLUE NUT

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

Fuzzy Grass is een band die in 2015 werd opgericht werd en die 4 muzikanten uit het zuidwesten van Frankrijk in een perfecte symbiose verbindt. Hun muziek is op jam gebaseerd en wordt ritmisch gedragen door drums (Clément Gaudry) in een pure Led Zeppelin-stijl, een basgitaar (Thomas Hobeck) die te vergelijken is met Kyuss, een Hendrix-iaanse gitaar (Laura Luiz) en leadzang (Audric Faucheux). Fuzzy Grass bouwt een universum dat de psychedelische energieën uit de jaren '70 en de kracht van stoner rock combineert. Live brengen ze vaak nieuwe versies van hun songs, die balanceren tussen songwriting en improviseren.

De band herinterpreteert de grafische codes van de seventies -die productief en kleurrijk, soms kitscherig en altijd psychedelisch zijn- binnen het spectrum van de 21ste eeuw. Het artwork is een collage gevuld met knipoogjes naar enkele van de meest avontuurlijke anekdotes van de band, die onderweg zijn verzameld. Fuzzy Grass draagt de erfenis van de jaren ‘70 met een vleugje humor en zelfspot naar nieuwe horizonten.

Bij Kozmic Artifactz (een Hard rocking independent record label gespecialiseerd in kwalitatieve limited edition vinyl releases) verscheen recent hun album ‘The Revenge of the Blue Nut’. Het is de opvolger van ‘1971’ waar ze in 2017 mee debuteerden. Het is een album met slechts zes tracks en met eigen nummers. ‘The Revenge Of The Blue Nut’ is een conceptalbum dat vertelt over een pindaman die een psychedelische trip beleeft na liefdesbedrog…

Alle epische tracks combineren psychedelische rock stoner, om het verhaal te vertellen van de ontsnapping van deze verliefde pindaman naar een droomachtige wereld. Ze kunnen je doen glimlachen, maar muzikaal zijn het zoals op “Living In Time”, “The Dreamer” en “Moonlight Shades” lange rockritten, die je lang in de ban houden. De andere nummers “I’m Alright”, “Insight” en “Why You Stop Me” zijn wat luchtiger en sneller verteerbaar en zeker ook de moeite waard. De album cover (Florian Luiz, Geoffrey Riberry), die perfect past bij de codes van psychedelische rock, bevat precies de juiste hoeveelheid humor en spot.

“'The Revenge of the Butter Nut' l’album du groupe Fuzzy Grass, est un album un peu fou pour les fans de fuzzy rock psychédélique…” (ESC, Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: FUZZY GRASS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

‘THE REVENGE OF THE BLUE NUT’: tracklist: 01. Living In Time - 02. I’m Alright – 03. The Dreamer – 04. Insight – 05. Why You Stop Me - 6. Moonlight Shades | Music/Lyrics: Fuzzy Grass / Audric Faucheux | Credits: Audric Faucheux: vocs, organ + “strange” machines / Laura Luiz: guitar / Thomas Hobeck: bass / Clément Gaudry: drums

Discography FUZZY GRASS: The Revenge of the Blue Nut [2023] | Recording Live (ep,3#) [11/2017] | 1971 [10/2017] |